Den Blå Kirke i Svendborg var den 28. marts 2019 rammen om et møde i 3 P Mentornetværket. På mødet, der blev holdt under overskriften: ”Når der kommer flygtninge, kommer der også ressourcer”, blev der holdt to oplæg.

Oplæg af Ammar Al-Temimi

Det første oplæg kom fra  Ammar Al-Temimi, Administrerende direktør, AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S, https://abclausen.dk/. Ammar var 3 år, da han i 1989 kom til Danmark fra Irak, hvor Saddam Husseins regime havde tvunget familien på flugt. I dag er han 32-årig, og som 21-årig blev han den hidtil yngst uddannede bygningsingeniør i Danmark. Efter studietiden etablerede han sammen med en studiekammerat firmaet AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S.

I dag står han alene i spidsen for firmaet, der har Danmarks største ingeniørteam indenfor bærende konstruktioner med 52 medarbejdere, heraf 43 ingeniører, hvoraf 35 er uddannet konstruktionsingeniører, samt 9 studerende/praktikanter (tal fra 2018). I 2018 blev firmaet kåret som Årets Virksomhed i Rødovre Kommune og modtog Børsens Gazellepris for tredje år i træk.

Oplæg af Ousama Osman, Walid Omar Dabaghie og Amjad Baker

Det andet oplæg blev leveret af Ousama Osman, Walid Omar Dabaghie og Amjad Baker. De har alle været med som menteer i 3 P Mentornetværket og er flygtninge fra Syrien.  Da de kom til Danmark, havde de alle en uddannelse med fra hjemlandet. Sami en bachelorgrad i engelsk litteratur, Walid en revisoruddannelse og Amjad en tandteknikeruddannelse. I dag er de i gang med at uddanne sig i Danmark indenfor nye områder. Sami som bygningskonstruktør, Walid som VVS’er og Amjad som datatekniker.

Omdrejningspunktet for deres oplæg var hvilke job- og uddannelsesmæssige barrier, som de har mødt i Danmark, og hvad de har gjort, og hvad man kan gøre, for at overvinde dem. De kom også ind på konsekvenserne af ”Paradigmeskiftet”, som er betegnelsen for den lov, folketinget vedtog i februar 2019, og som erstattede integrationsydelse med en hjemsendelses- og forsørgelsesydelse.

Download PowerPoints i PDF-format

Ammar Al-Temimi, Administrerende direktør, AB Clausen Rådgivende Ingeniører A/S

Ousama Osman, Walid Omar Dabaghie og Amjad Baker